Sfaturi pentru scoaterea petelor de pe haine

Curatarea petelor de pe haine

Sfaturi pentru scoaterea petelor de pe haine

Apariția pieselor vestimentare este strâns legată de protejarea corpului de factorii externi care are putea duce la degradarea acestuia, dar cu timpul acestea au fost folosite și ca mod de evidențiere a claselor sociale. În ziua de astăzi, hainele reprezintă un mod de diferențiere față de ceilalți oameni de auto exprimare sau de apartenență asupra unui grup social. Fiecare persoană are o piesă vestimentară preferată pe care ar purta-o cât e ziua de lungă și în fiecare zi, dacă s-ar putea, dar ce ne facem când pe piesele noastre vestimentare apare o pată care nu iese prin procesul de spălare?

Casa noastră este plină cu ingrediente care au puterea de a scoate petele de pe haine în mod eficient și rapid. Noi am încercat mai multe ingrediente pe care le găsim de obicei într-o bucătărie și le-am testat pentru a vedea dacă acestea ajută în procesul de scoatere a petelor de pe haine și dorim să vi le prezentăm.

Sfaturi utile pentru scoaterea petelor de pe haine în mod rapid și eficient

În rândurile de mai jos o să prezentăm câteva pete comune și modul în care acestea pot să fie înlăturate cu ajutorul ingredientelor regăsite în propria bucătărie.

1. Scoaterea petelor de machiaj de pe haine

Petele de machiaj sunt cel mai neplăcut lucru pentru o doamnă mai ales când aceasta realizează machiajul când este deja îmbrăcata pentru plecare, dar nu vă faceți griji, noi avem soluțiile ideale.

  • Rujul – petele de ruj sunt extrem de neplăcute pe haine atât pentru femei cât și pentru bărbați, dar fiind un produs care are în compoziție ulei, acesta se scoate eficient și rapid cu detergent lichid de vase. Detergentul trebuie lăsat să acționeze câteva momente și apoi poate să fie înlăturat prin clătire. Pe lângă detergent lichid de vase, pudra de talc, bicarbonatul sau creta constituie, de asemenea, alte trei modalități eficiente pentru înlăturarea acestei pete. Acestea trebuie să fie aplicate pe pată și lăsate timp de 12 ore pentru a acționa. Pentru rujul de pe gulerul alb al cămășii, bărbații pot apela rapid și la mult fixativ îndepărtat apoi prin tamponare cu o cârpă umedă.
  • Rimelul – rimelul este compus din ulei, astfel că sfaturile aplicate pentru îndepărtarea rujului reprezintă metode eficiente. Pe lângă cele menționate în cazul rujului, pentru rimel se pot folosi și oțet nediluat sau zaharină. Oțetul acționează imediat pe pată, iar zaharina are nevoie de câteva ore.
  • Fondul de ten – pentru acest produs, spuma de bărbierit și șamponul sunt adevărați agenți de îndepărtare a petelor de pe haine eficienți și rapizi. Doar aplicați spumă de bărbierit sau șampon pentru câteva minute și apoi clătiți.

2. Scoaterea petelor de transpirație de pe haine

Petele de transpirație de pe haine sunt cu adevărat neplăcute și în timp duc la îngălbenirea hainelor albe. Acestea sunt greu de scos la mașina de spălat și de cele mai multe ori nu se îndepărtează deoarece sunt formate în timp.

Un mic sfat pentru prevenirea apariției lor este folosirea unui deodorant care sa NU aibă în compoziție aluminiu.

  • Oțet – fiind compus din acid. oțetul aplicat pe pată și lăsat timp de câteva ore ajută la scoaterea eficientă atât a petelor de transpirație cât și a petelor galbene. Acesta trebuie diluat, așa că formați o soluție din două părți de oțet și una de apă.
  • Zeama de lămâie – și zeamă de lămâie are în compoziție aicizi precum oțetul așa că reprezintă o alegere ideală pentru înlăturarea, dar și prevenirea apariției petelor galbene și de transpirație. Aplicați pe pată sare, apoi adăugați zeamă de lămâie, lăsați să acționeze până când pata dispare și apoi spălați haina.
  • Bicarbonat de sodiu sau aspirină – acestea se aplică în același mod și au o eficiență crescută. Indiferent că alegeți bicarbonat de sodiu sau aspirină trebuie să le combinați cu două linguri de apă caldă și apoi să le aplicați pe pată. Lăsați compoziția să acționeze timp de o oră și apoi int
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Call Now Button